Annons

Sverige vidare i VM

Fotboll Sverige är klart för vidare avancemang i fotbolls-VM. Det blev en klar, men inte imponerande, seger mot Thailand i Nice med 5-1 (3-0).
Publicerad 16 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Anna Anvegård och Lina Hurtig var med från start i anfallet och ersatte Sofia Jakobsson och Stina Blackstenius från Chilematchen. Linda Sembrant gjorde turneringens hittills snabbaste mål. Redan i sjätte minuten nickade mittbacken enkelt en frispark slagen av Elin Rubensson i mål.

Kosovare Asllani slog in en målvaktsretur till 2-0 i den 19:e minuten. Tre minuter före halvtid ökade Fridolina Rolfö till 3-0 genom ett tungt vänsterskott från distans. I andra halvlek slog Sverige av på tempot, dominerade men hade precis som mot Chile svårt att skapa rejäla målchanser. Lina Hurtig nickade dock in 4-0 tio minuter före slut.

Annons

På en blixtsnabb kontring där det svenska försvaret inte alls hängde med reducerade Thailand till 4-1 genom Sungngoeng. Efter VAR-granskning på övertid dömde sedan domaren straff till Sverige för hands. Elin Rubensson slog stramaren säkert i mål med matchens sista spark.

Sverige är säkra på minst andraplats i gruppen, men ska laget hota USA i gruppavslutningen måste spelet, framförallt anfallsmässigt, förbättras åtskilligt.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons