Ett lov att ha kul och skoj på

Osby • Publicerad 17 juni 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Fritidsgårdarna Pulsen i Osby och Bulten i Lönsboda har öppet i sommar för klass 4-9 under veckorna 26-31, tisdag, onsdag, torsdag klockan 13.00-18.00. 	       Foto: arkiv
Fritidsgårdarna Pulsen i Osby och Bulten i Lönsboda har öppet i sommar för klass 4-9 under veckorna 26-31, tisdag, onsdag, torsdag klockan 13.00-18.00. Foto: arkiv

Sommarkul i Osby kommun erbjuder många roliga och spännande aktiviteter helt gratis för barn och unga.

Under måndagen var det kickoff för sommarboken på Osby bibliotek. Idag tisdag fortsätter samma sak på Lönsboda bibliotek och på onsdag på Killebergs bibliotek.

Aktiv sommar med IFK Osby är igång under veckorna 25 och 26.

Zumba, göra serietidning, skapa med pärlor, bowling, skriva i runor, målarverkstad, cirkus och picknickkonsert med SKROT står sedan på kö i programmet i juni och juli.

Alla aktiviteterna är gratis att delta i och 2019 är fjärde året som Osby kommun har möjlighet att erbjuda detta. Sommarkul gör det också möjligt för fritidsgårdarna att ha öppet under sommarlovet vilket är en viktig del av sommarkul.

I Östra Göinge kommun är det dags för sommarskoj under veckorna 25 och 26.

Årets program för sommarlovslediga i årskurs 4-7 innehåller bland annat besök på Tosselilla sommarland, Laserdome, fiske, uppblåsta prylar, Boda borg och havsbad.

Sommarboken kickades igång på biblioteket i Vita skolan i Broby under måndagen.

All praktisk information om sommarskoj och busslista hittar du på Östra Göinges kommuns hemsida. All info om sommarkul finns på Osby kommuns hemsida.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.