Annons

Jakobsson tror på stora ytor mot USA

FOTBOLL Matcherna mot Chile och Thailand är historia. Nu börjar VM på allvar för Sverige när USA väntar på torsdag – och då hoppas Sofia Jakobsson och Stina Blackstenius på att få spela igen.
Sport • Publicerad 17 juni 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Sofia Jakobsson , här i träningstagen tillsammans med Elin Rubensson, hoppas på spel i gruppfinalen mot USA.     Foto: TT
Sofia Jakobsson , här i träningstagen tillsammans med Elin Rubensson, hoppas på spel i gruppfinalen mot USA. Foto: TT

De båda anfallsstjärnorna fick sitta på bänken när Sverige mötte Thailand, men Sofia Jakobsson hade förståelse för förbundskaptenen Peter Gerhardssons beslut.

Annons

– Det känns som att det kommer öppnas upp med större ytor och de kommer vilja trycka upp så det kommer bli större ytor att löpa på, så det passar mig mycket bättre. Vi kommer att behöva kontra mot dem för att ha någon chans att vinna så att det är klart att snabbhet betyder mycket, sa Jakobsson till SVT Sport. efter måndagens träning.

Både Sverige och USA är klara för åttondelsfinal redan innan den sista gruppspelsmatchen är spelad.

– Det skulle förvåna mig om det blir en sån match. OS blev lite annorlunda eftersom vi spelade så dåligt i gruppspelet och vi hittade ett sätt att vinna på. Jag hoppas att det inte blir så ni, det är inte så kul att spela så, sa Olivia Schough.

Artur G BlidingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons