Friad man får skadestånd

HÄSSLEHOLM Mannen satt anhållen och häktad under tiden den 17 juli till den 15 augusti 2018 på sannolika skäl misstänkt för försökt till grov misshandel, misshandel, grovt olaga hot och olaga hot.
Hässleholm • Publicerad 18 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Mannen satt anhållen och häktad under tiden den 17 juli till den 15 augusti 2018 på sannolika skäl misstänkt för försökt till grov misshandel, misshandel, grovt olaga hot och olaga hot. Han nekade till alla anklagelser och samtliga förundersökningen mot honom avslutades utan att åtal väcktes. Justitiekanslern har nu beslutat att ge honom sammanlagt 41 107 kronor i förlorad arbetsförtjänst och ersättning för det lidande han säger sig ha utsatts för i och med frihetsberövandet.

Mannen hävdade att anmälningarna mot honom handlade om svartsjuka från målsägandens sida då hon hade fått för sig att han hade varit otrogen. Han befann sig utomlands på semester och greps på flygplatsen när han kom tillbaka till Sverige. Mannen upplevde häktningstiden som fruktansvärd och har haft svårt att återhämta sig.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.