Annons

Ottilia bästa tjej i Skövde

Sport Ottilia Gunnarsson vann tjejklassen då Sverigefinalen i Junior Masters avgjordes i Skövde. Bowlingspelaren från BS Hässle blev tvåa totalt efter förlust mot Adrian Sjöholm i finalen.
Sport • Publicerad 18 juni 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Ottilia Gunnarsson tog sig till finalspelet i Junior Master med liten marginal men väl där visade Hässlebowlaren att hon är en av de bästa juniorerna i landet. FOTO: PRIVAT
Ottilia Gunnarsson tog sig till finalspelet i Junior Master med liten marginal men väl där visade Hässlebowlaren att hon är en av de bästa juniorerna i landet. FOTO: PRIVAT

Junior Masters är en institution inom den svenska ungdomsbowlingen då tävlingen avgjorts sedan 1993.

För att ta sig till den slutliga finalen så har bowlarna varit med på ett antal kvaltävlingar tidigare under säsongen. I år var det Skövde som arrangerade finalspelet dit 24 unga killar och tjejer hade kvalificerat sig.

Annons

Förutom Hässles Ottilia ”Tilly” Gunnarsson hade BK 59:ans Eliaz Olsson, Goliat Olofsson och Jacob Blad kvalificerat sig för finalen.

Allra bäst gick det för Ottilia Gunnarsson som i våras vann två bronsmedaljer i Wien vid sin debut på junior-EM.

– Jag kom vidare till finalspelet på något sätt, jag vet inte hur, säger Gunnarsson som inte varit med på så många deltävlingar.

– Jag var med på fyra tävlingar vilket räckte för att ta mig till finalen.

Det blev en riktigt lång dag för ”Tilly” då hon spelade 21 serier från tio på morgonen till tävlingens slut vid 17.30.

Hässlespelaren tog sig vidare från steg 1 som fyra bland de sex bowlare som gick vidare. Dock blev det inget vidare spel för 59:anspelarna Goliat Olofsson och Jacob Blad som åkte ur i det inledande steget

I steg 2 trädde Eliaz Olsson från 59:an in i tävlingen. Olsson som helgen innan blev svenska juniormästare. Varken Gunnarsson eller Olsson hade några större problem att ta stig vidare.

För Eliaz Olsson var det färdigspelat efter steg 3 som inte hade de bästa förutsättningarna då han hade problem med fingrarna.

För Ottilia Gunnarsson rullade det på fortsatt bra och hon tog sig vidare till en av två karuseller vilket betydde att bara sex deltagare var kvar i tävlingen.

– Spelet kändes rätt så bra även om jag hade problem med vissa spärrar, säger Gunnarsson.

Annons

I karusellerna spelades bara en serie där den som kom sist åkte ur.

”Tilly” tog sig vidare från både första och andra rundan. I den sista rundan tog hon sig vidare med endast en poängs marginal. Något som betydde final mot Adrian Sjöholm från Team Linköping.

I finalen började Sjöholm bäst med en strikerad viket gjorde att Ottilia inte kunde komma ikapp. Linköpingsbowlaren slog 253 poäng och vann med 46 pinnar.

– Jag missade lite i början men sedan blev det bättre. Tyckte att jag spelade rätt bra på slutet och fick till en bra slutpoäng, menar Hässlebowlaren som blev bästa tjej och tvåa bland alla killarna i tävlingen.

– Då jag haft det väldigt tufft under de senaste tävlingarna så var det jätteskönt att bli tvåa. Jag har ju inte varit med bland topp tre på länge.

I sommarens Europatourtävlingar tänker Gunnarsson mäta sina krafter med seniorspelarna.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons