Skånelänga totalförstörd i kraftig brand

Höör En villa i Ageröd mellan Eslöv och Höör totalförstördes i en brand vid lunchtid på tisdagen. Inga personer kom till skada vid eldsvådan och tre hundar kunde räddas från ett angränsande förrådshus.
Höör • Publicerad 18 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

När räddningstjänsten kom fram till platsen strax efter klockan 11.00 slog lågorna redan genom taket på den gamla Skånelängan.

Sedan dess har ett intensivt släckningsarbete pågått för att förhindra att elden skulle sprida sig omgivande byggnader och växtlighet.

En av husets ägare tillsammans med två anställda på gården befann sig i eller omkring huset när branden startade. De klarade sig utan skador.

Även tre hundar som befann sig i en närliggande byggnad klarade sig helskinnade.

– Vinden låg på åt rätt håll. Annars hade nog en av sidobyggnaderna också brunnit upp, säger Rune Ohlson, insatsledare på räddningstjänsten Skåne Mitt.

– Det är ett gammalt trähus med torrt trä så det var ett oerhört snabbt förlopp. Det tar sig kvickt.

Strax efter klockan 13 på eftermiddagen pågick fortfarande släckningsinsatsen.

– Vi bevakar branden, håller den nere och låter det brinna ut. Mer än så kan vi inte göra i dagsläget, säger Rune Ohlsson.

Enligt ett larmmeddelande till SOS Alarm så ska branden ha börjat i husets kök.

bild 1/2
Foto: Tobias Lagerholm
Foto: Tobias Lagerholm
Foto: Tobias Lagerholm
Foto: Tobias Lagerholm
Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.