Störningar hos Tele2 avhjälpta

Inrikes Sedan 09.00-tiden har Tele2 haft problem med sin telefoni, vilket gör det svårt för många kunder att ringa röstsamtal. Vid 14.20 fungerade all trafik igen.
Publicerad 18 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Även på måndagen hade Tele2 stora problem med sitt nät - och på tisdagsmorgonen var problemen tillbaka.

Under dagen har SOS Alarm fått flera "tysta samtal" från uppringare, vilket med stor sannolikhet hänger ihop med problemen hos Tele2, något som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap meddelat via sin Facebooksida "Krisinformation".

På grund av läget ställdes även Sveriges Radios "Ring P1" in under dagen.

Vid 14 meddelade Tele2 att all trafik fungerar mot samtliga operatörer förutom Telenor och att man arbetar tillsammans för att lösa problemet, på sin hemsida. Strax efter två fungerade all trafik mot samtliga operatörer.

Driftstörningen pågick mellan 14:50 och 19:20 den 17 juni och mellan 09:05 och 14:20 den 18 juni.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.