Timell kräver TV4 på mångmiljonbelopp

Publicerad 18 juni 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Martin Timell anländer till den tredje dagens förhandlingar i Hovrätten i Stockholm. Timell friades från våldtäktsanklagelserna, och kräver nu TV4 på mångmiljonbelopp. Foto Jessica Gow/TT/Arkiv
Martin Timell anländer till den tredje dagens förhandlingar i Hovrätten i Stockholm. Timell friades från våldtäktsanklagelserna, och kräver nu TV4 på mångmiljonbelopp. Foto Jessica Gow/TT/Arkiv

Den kände programledaren Martin Timell anklagades under metoo-hösten 2017 för sexuella övergrepp flera år tidigare. Timell sparkades av sin arbetsgivare TV4, men har sedan dess friats från anklagelserna i såväl tingsrätt och hovrätt.

Nu kräver han TV4 på det programledararvode han skulle fått för året 2017-2020, vilka han hade kontrakt för. Inklusive moms rör det sig om drygt 10 miljoner kronor, avslöjar Medievärlden.

TV4 ska ha vägrat att betala, och nu går Timell och hans rättsliga ombud Torgny Wetterberg vidare till Stockholms Handelskammares skiljeinstitut (SCC).

Enligt Medievärldens källor ska TV4 först haft krav på 64 miljoner kronor från Timells bolag, sannolikt motsvarande värdet på den vinst som TV4 räknade med att göra på programmen. Sedan minskades kravet till 10,7 miljoner (Timells lön för kontraktstiden) för att sedan strykas helt, rapporterar Medievärlden.

Medievärlden rapporterar vidare att Martin Timell också anlitat advokat Peter Althin för att undersöka möjligheten att stämma de medieföretag som fällts för förtal i Pressens Opinionsnämnd eller av Granskningsnämnden.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.