Mike var kung på Österås

Sport • Publicerad 19 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Förutom de avstängda Mattias Jönsson och Carl  Mujaguzi så saknades Philip Bengtsson i IFK på grund av en höftskada. Då tränaren Jonas Jönsson blev uppvisad på läktaren senast på grund av protest var det hans assisterande Chadie Hotait som coachade tillsammans med Magnus Johansson.

Trots detta så startade hemmalaget på högsta fart i solen på Österås. Redan i den fjärde minuten var det bud på mål då Mike Andrew sköt en frispark som Max Rundqvist fick sträcka sig på och tippa till hörna.

Men i stället kom ledningsmålet i den åttonde minuten. Theo Ekström frispelade Mike Andrew som placerade in 1–0.

– Mike är en riktig spetsspelare men utan sina lagkamrater hade han inte fått lägena, säger IFK:s vikarierande coach Chadie Hotait.

Nosaby utjämnade spelet lite i mitten av halvleken och hade en del inlägg som Alexander Nilsson i hemmamålet säkert plockade.

IFK fortsatte att anfalla och var nära en utökning i den 25:e minuten efter ett vackert anfall. Lucas Johnssons skott gick dock strax utanför.

Nära var det även strax senare då Nikola Zivanovic slog ett inlägg till Mohammed Hamdan vars nick tog i ribban.

2–0 blev det i den 37 minuten på straff. Mike Andrew fälldes och slog själv bollen i mål med en säker elvametersspark.

IFK fick en drömstart på den andra halvleken då Mike Andrew fullbordade sitt hattrick med att göra 3–0. Han sköt ett skott från 25 meter som gick via målvaktens högerstolpe in i mål.

Nosaby reducerade till 1–3 i de 69:e minuten genom Kevin Ketteridge. I samband med detta byttes tremålsskytten Mike Andrew ut och den lite mer defensivt inriktade Ikose Abelto kom in.

– Jag tyckte det var en riktigt bra match av hela laget och det var tre riktigt viktiga poäng vi fick, säger IFK:s ödmjuke skyttekung som hellre berömmer sina lagkamrater än sig själv.

Nosaby hade en hel del boll i slutet av matchen men skapade inga vassare chanser. I slutet byttes mittbacken Simon Henningsson ut.

– Simon hade en lite känning så jag bytte ut honom som en ren säkerhetsgrej, säger Chadie Hotait som är glad att ha mittbacken tillbaka i laget.

– Ja, nu har vi äntligen mittbackar i försvaret. Dessutom kommer ju Simon in och höjer ålderssnittet i laget.

Hotait, som fick hoppa in som matchcoach då Jonas Jönsson var avstängd, var riktigt glad efter matchen.

– Ja, det här var en riktig tränarseger, skojade han efter matchen.

– Det var riktigt skönt att vi kunde studsa tillbaka efter förlusten mot Bromölla. Vi har spelat riktigt bra mot topplagen. Nu ska vi försöka att göra lika bra insatser då vi möter lagen under oss.

IFK Hässleholm: Alexander Nilsson – Isak Olsson, Isak Orajärvi, Simon Henningsson – Patrick Osiako, Egzon Ademi, Nikola Zivanovic, Lucas Johnsson, Theo Ekström, Mike Andrew, Mohammed Hamdan.

Ersättare: Jacob Holmberg (mv) Derrick Dixon, Ikose Abelto, Victor Holmberg, Elliot Nilsson, Mustafa Owaid.

bild 1/2
Mike Andrew gör här sitt första av tre mål i matchen mot Nosaby bakom chanslöse målvakten Max Rundqvist.FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Mike Andrew. Foto: Stefan Sandström