Cykelbarometer får fler att cykla?

Hässleholm • Publicerad 20 juni 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Första cykelbarometern i Hässleholm är på plats invid Tredje Avenyen.Foto: Robert Rolf
Första cykelbarometern i Hässleholm är på plats invid Tredje Avenyen.Foto: Robert Rolf

Elin Andersson, trafikingenjör på tekniska förvaltningen, berättar att en kollega till henne beställde barometern redan för flera år sedan. Men det är först nu som den kommit på plats och kan nyttjas för att räkna cyklar på cykelbanan.

Tekniska förvaltningen ser det som ett trevligt inslag i miljön med denna cykelbarometer, som man hoppas ska uppmärksammas av både cyklister och bilister. Kanske kan det få fler att ta cykeln till arbete och nöje istället för bilen.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.