Eolus tecknar avtal om USA

HÄSSLEHOLM Eolus, med huvudkontor i Hässleholm, tecknar ett avtal med danska Vestas om upp till 13 vindkraftverk.
Hässleholm • Publicerad 20 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Vindkraftverken ska stå i vindparken Wind Wall i Kalifornien, och avtalet har tecknats av Eolus amerikanska gren, Eolus North America.

– Att få ge nytt liv till en av Kaliforniens första kommersiella vindparker som byggdes med turbiner från Vestas för ungefär 35 år sedan är både spännande och en stor framgång för oss, säger Hans-Christian Schulze, landschef för Eolus North America, i ett pressmeddelande.

De 13 nya vindkraftverken ska tas i bruk 2020, och har en effekt på upp till 47 MW.

– Den nya vindparken kommer att producera mer än tre gånger så mycket el som de nästan 400 gamla turbinerna som de ersätter. Detta är ett fantastiskt exempel på den tekniska utvecklingen i vindkraftsbranschen på bara 30 år säger Eolus VD Per Witalisson i pressmeddelandet.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.