Fartfylld sommar på Mötesplats Ljungdala

HÄSSLEHOLM Det är en fullspäckad sommar som väntar för Mötesplats Ljungdala.
Såväl spontana aktiviteter som planerade utflykter står på schemat. Allt är öppet för barn mellan 6 och 15 år.

Publicerad i Norra Skånes sommarbilaga 14/6 2019.

Redan innan årsskiftet drar planeringen för årets sommaraktiviteter igång för Markus Jensen, verksamhetschef på Mötesplats Ljungdala.
Med hjälp av finansiella medel från socialstyrelsen är det möjligt att erbjuda gratis aktiviteter för barn och unga i området. I år är det emellertid sista året som ett sådant stöd delas ut.
– Sommarbidraget kommer att dras in, så vi får se vad som händer framöver. Men i år har vi fullt upp, berättar Markus Jensen.

Från och med den 17:e juni finns det ett aktivitetstält som under lovet kommer vara fullspäckat med spännande händelser för stora och små barn. Biljardkurs för tjejer, tillverka egen hudsalva och en introduktion till multimediastudion är exempel på nöjessysslor som äger rum under sommaren.
Dessutom är föreningar från kommunen på plats för att hålla i lekar eller låta barnen testa på nya idrotter. Chae Taekwondo, Freeflow med både fotboll och basket och Hässleholms volleybollklubb är några av dem som kommer hålla till i aktivitetstältet.

För Markus Jensen har det varit betydande att lägga stor vikt vid fysiska aktiviteter som främjar hälsa och välmående bland de unga.
– Barn sitter still alldeles för mycket, därför känns det bra att vi har ett stort utbud av aktiva sysslor, förklarar han.
För att uppmuntra barn och ungdomar att delta i aktiviteterna, finns ett aktivitetskort där deltagarna samlar poäng genom att vara med så mycket som möjligt.
Verksamhetschefen tror att de går en bra och spännande sommar till mötes:
– Vi ser att det gör stor skillnad för dem som av olika anledningar inte har möjlighet att ta sig iväg under sommaren.

Samtliga aktiviteter på sommarprogrammet är gratis och öppna för alla. Skulle det bli för många anmälda på de utflykter som har ett begränsat antal platser, får lotten avgöra.
– Vi åker bland annat till Tosselilla, höghöjdsbanan Treewalker och Skånes djurpark, berättar Markus Jensen som tycker att det är viktigt att det finns något för alla.

Lördagen den 15:e juni byggs aktivitetstältet upp på gräsplanen strax bakom Mötesplats Ljungdalas lokal. Det är öppet mellan 17:e och 28:e juni, samt mellan den 1:a och 19:e augusti. Flera aktiviteter är emellertid på gång under hela juli.

Dagens fråga

Har du börjat handla julklappar?

Loading ... Loading ...