Hårdrockskollo intar Markan

HÄSSLEHOLM Vad går att göra för att den mansdominerade genren hårdrock får en mer jämställd musikscen?
Hässleholm • Publicerad 20 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Vad går att göra för att den mansdominerade genren hårdrock får en mer jämställd musikscen? Studiefrämjandet drar sitt strå till stacken genom att anordna ett hårdrockskollo för tjejer och transpersoner.

”Studiefrämjandet har i två år, tillsammans med Sweden Rock Festival, arrangerat ett liknande Hårdrockskollo i samband med festivalen. Intresset för kollot har varit enormt och responsen från deltagarna har talat sitt tydliga språk; den här typen av kollon behövs”, skriver man i ett pressmeddelande.

Under nästa vecka ska nu åtta ungdomar mellan 13 och 17 år från Skåne och Blekinge delta i workshops och få umgås med andra med samma musiksmak.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.