Annons

Henke förlorade i sin comeback

fotboll Ett Helsingborgs IF lett av Henrik Larsson räckte inte till. I det allsvenska genrepet mot IFK Göteborg föll HIF med 0–2.
Hässleholm • Publicerad 20 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

– Det är klart att det alltid är roligt att vara tillbaka på tränarbänken men det är ju roligare om man vinner också, säger Larsson efter tränarcomebacken.

Annons

– I det stora hela är det klart att jag inte är nöjd när vi får stryk med 2-0 men under omständigheterna så får jag väl säga att jag sett en hel del och vi har en del att arbeta med, säger Henrik Larsson, som tog över efter Per-Ola Ljung som HIF-tränare så sent som i söndags.

De många halvchanserna från IFK Göteborg renderade i den 25:e minuten också i ett välförtjänt ledningsmål. En lång djupledsboll från Victor Wernersson nådde då fram till Giorgi Kharaishvili, som rundade en utrusande Kalle Joelsson i HIF-målet, och la in 1–0 i det bortre hörnet.

Istället såg IFK Göteborg efter en halvtimmes spel ut att utöka till 2–0 men Robin Söders nickmål vinkades av för offside.

Annons

– För att vara en träningsmatch så tycker jag att vi visar mycket av det vi ville visa upp, säger IFK Göteborg-tränaren Poya Asbaghi, som imponerades av HIF:

En som inte fanns på planen under eftermiddagen var Andreas Granqvist. Landslagskaptenen hade förhoppningar om att kunna spela i en halvlek, men ljumskproblemen gjorde att han vilades, trots att han gjorde sin första hela träning dagen innan match.

bild 1/7
Johan Persson, här i kamp med IFK Göteborgs Sebastian Eriksson, trivdes på Österås.Foto: Stefan Sandström
Carl Starfelt och Noel Mbo. Helsingborgs IF mot IFK Göteborg. Träningsmatch på Österås IP i Hässleholm. Foto: Stefan Sandström
Andreas Granqvist var en av de närmare 100 åskådarna som trotsade förbudet att använda den gamla sittplatsläktaren på Österås när Helsingborgs IF och IFK Göteborg möttes den 20 juni. Foto: Stefan Sandström
890 åskådare räknades in till matchen. Foto: Stefan Sandström
Kristoffer Karlsson. Helsingborgs IF mot IFK Göteborg. Träningsmatch på Österås IP i Hässleholm. Foto: Stefan Sandström
Henrik Larsson gillade att vara tillbaka på tränarbänken, men han gillade inte att förlora. Foto: Stefan Sandström
Rasmus Jönsson och Patrik Karlsson Lagemyr. Helsingborgs IF mot IFK Göteborg. Träningsmatch på Österås IP i Hässleholm. Foto: Stefan Sandström
Johan Persson, här i kamp med IFK Göteborgs Sebastian Eriksson, trivdes på Österås.Foto: Stefan Sandström
Carl Starfelt och Noel Mbo. Helsingborgs IF mot IFK Göteborg. Träningsmatch på Österås IP i Hässleholm. Foto: Stefan Sandström
Robert Rosén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons