Patti Smith med priset skapat av konstnären Eva Österberg. Foto: Aron Mattsson / COMEDIA

Patti Smith får Joe Hill-pris

Den amerikanska poeten och artisten Patti Smith har uppenbarligen tumme med svenska prisjuryer. 2011 tog hon hem Polarpriset och på onsdagskvällen tilldelades hon The Joe Hill Memorial Music Award vid en privat ceremoni i samband med hennes konsert i Stockholm. Priset har tidigare delats ut till Joan Baez, Koma Nurdil och Stefan Sundström.
– I dessa tider är det viktigare än på länge att lyfta fram och påminna oss om Joe Hills tankar, ideal och engagemang, säger Patti Smith i ett pressmeddelande. – Inte minst med tanke på att mitt eget hemland just nu är det värsta exemplet på hur man runt om i världen har börjat bygga murar för att utestänga människor.

Dagens fråga

Brukar du besöka badplatserna i Hässleholm?

Loading ... Loading ...