Snabba Cash blir tv-serie

Kultur och Nöje Netflix första svenska produktion, Störst av allt – en filmatiserin av Malin Persson Giolitos bok med samma namn, blev en succé både bland kritiker och publik. För sitt nästa svenskspråkiga projekt tar man avstamp i en annan framgångsrik svensk roman skriven av en jurist: Jens Lapidus Snabba Cash från 2006,
Publicerad 20 juni 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Författaren och försvarsadvokaten Jens Lapidus. 
Foto: Marc Femenia / TT
Författaren och försvarsadvokaten Jens Lapidus. Foto: Marc Femenia / TT

I Netflix tappning utspelar sig Snabba Cash tio år efter händelserna i Snabba Cash-trilogin.

– Jag har väntat på en möjlighet att fortsätta med Snabba Cash. Berättelserna är fortfarande episka men de avbildar vår samtid i ett ofiltrerat ljus, säger Jens Lapidus i ett pressmeddelande.

Manus till miniseriens sex avsnitt har han skrivit tillsammans med Oskar Söderlund som bland annat tidigare gjort Gråzon och Ettor och Nollor. Snabba Cash kommer produceras av Nicklas Wikström Nicastro som bland annat står bakom En man som heter Ove.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.