Författaren och försvarsadvokaten Jens Lapidus. Foto: Marc Femenia / TT

Snabba Cash blir tv-serie

Netflix första svenska produktion, Störst av allt – en filmatiserin av Malin Persson Giolitos bok med samma namn, blev en succé både bland kritiker och publik. För sitt nästa svenskspråkiga projekt tar man avstamp i en annan framgångsrik svensk roman skriven av en jurist: Jens Lapidus Snabba Cash från 2006,

I Netflix tappning utspelar sig Snabba Cash tio år efter händelserna i Snabba Cash-trilogin.
– Jag har väntat på en möjlighet att fortsätta med Snabba Cash. Berättelserna är fortfarande episka men de avbildar vår samtid i ett ofiltrerat ljus, säger Jens Lapidus i ett pressmeddelande.
Manus till miniseriens sex avsnitt har han skrivit tillsammans med Oskar Söderlund som bland annat tidigare gjort Gråzon och Ettor och Nollor. Snabba Cash kommer produceras av Nicklas Wikström Nicastro som bland annat står bakom En man som heter Ove.