Ungdomsteam ska söka upp tonårstjejer

Hässleholm • Publicerad 21 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Förutom att vakter finns på plats under eftermiddagarna kommer ungdomsteamet att vara där ett par gånger i veckan för att få kontakt och prata med ungdomarna på platsen.

Det beslutades då kommunens Reagera-grupp hade möte i förra veckan. Gruppen består av representanter från flera av kommunens förvaltningar, socialtjänsten, kommunledningen, räddningstjänsten, polisen och kommunens drog- och brottsförebyggande samordnare.

Fredrik Olofsson, som sitter i ledningsgruppen i Reagera, säger att mötet bland annat mynnade ut i att kommunens speciella ungdomsteam ett par gånger i veckans ska finnas på plats för att ta reda på vilka ungdomar det handlar om och också ta kontakt med dem.

Och fortsatte:

Bibliotekschefen oroades också över den extremt hårda ton som råder bland gängen.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.