Annons

FCH föll på övertid – mot serieledaren

Sport I 90:e minuten kvitterade FC Hessleholm – och såg ut att sno åt sig en poäng mot Värnamo. Men i den 93:e minuten avgjorde serieledarna.
Sport • Publicerad 23 juni 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

I FC Hessleholm:s seriepremiär mot IFK Värnamo blev det 0-0. När lagen åter ställdes mot varandra på söndagseftermiddagen var det än en gång en tajt tillställning. Via ett hörnmål i den 93:e minuten såg serieledande IFK Värnamo dock till att bärga en 2-1-seger.

– De har mycket boll men hade inte så mycket vassa chanser. De hade faktiskt fler farliga lägen hemma mot oss än i den här matchen, säger FC Hessleholm-tränaren Sonja Fransson.

Annons

Även om småländskorna ägde spelet och höll i bollen hade de stora svårigheter att ta sig förbi det samlade FCH-försvaret. I den 29:e minuten kom dock 1-0, sedan Värnamo tilldelats en straff som Fanny Holmberg tryckte in.

Länge och väl såg det också ut att bli matchens enda mål – men slutminuterna blev dramatiska.

Matchbilden gav FC Hessleholm flera kontringslägen, och efter att de bland annat haft en stolpträff kom till slut 1-1. Vanessa Maras rann igenom och kunde placera in kvitteringsmålet i den 90:e minuten.

Under matchens sista skälvande sekunder slog dock Värnamo åter till. När klockan tickat upp på 93 minuter fick hemmalaget en hörna, vilken Linnéa Aronsson nådde högst på, och nickade in 2-1.

– Den studsar i marken, över vår spelare på mållinjen, och mellan henne och ribban. Hon kan inte nå den om hon inte lägger den i händerna.

Hörnan som föregick det avgörande målet var dock omdiskuterad.

– Vi anser inte att det är hörna, så det känns tufft. Det är lite tungt för tjejerna. Ingen ute på plan tyckte att det var hörna, men det är sånt som hände. Ibland har man stolpen med sig och ibland har man den mot sig.

Efter slutsignalen var besvikelsen, förståeligt nog, stor i FCH-lägret.

– Vi följer matchplanen och får in 1-1. Det känns som att vi vill ha den här poängen och alla gör ett riktigt bra jobb. Därför är det såklart väldigt surt att de får in 2-1 i slutsekunderna.

Robert Rosén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons