Annons

Petersson sjua i Ostrava

FRIIDROTT Häglinges kulstötarstolthet Wictor Petersson laddar just nu inför säsongens stortävlingar U23-EM i Gävle och VM i Doha med att tävla mot tufft internationellt motstånd.
Sport • Publicerad 23 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Häglinges kulstötarstolthet Wictor Petersson laddar just nu inför säsongens stortävlingar U23-EM i Gävle och VM i Doha med att tävla mot tufft internationellt motstånd.

Wictor, som i år stött personbästa 20,70, var med på galan i tjeckiska Ostrava där han ställdes mot riktigt tufft motstånd. Den sämste av han sju motståndare hade ett årsbästa på 20.99.

Annons

Peterssons bästa stöt mätte 19,86 medan den kortaste var på 19,47. Något som räckte till en sjundeplats före sydafrikanen Cremona som har ett årsbästa på 21,51. Vann tävlingen gjorde den regerande världsmästaren Tom Walsh på 22,27.

Wictor Petersson visade några dagar innan tävlingen prov på fin form då han gjorde över 20 meter på en tävling hemma i Malmö.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons