Annons

Kränkningar på gruppboende

HÄSSLEHOLM En anställd på ett gruppboende i Hässleholms kommuns regim har stängts av efter att en vårdelev slagit larm om att han utsatt de som bor där för ett kränkande beteende.
Hässleholm • Publicerad 24 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

En anställd på ett gruppboende i Hässleholms kommuns regim har stängts av efter att en vårdelev slagit larm om att han utsatt de som bor där för ett kränkande beteende.

Det var när vårdeleven gjorde sin praktik på det aktuella gruppboendet som den upplevde hur den anställde bemötte de boende på ett nedvärderande sätt.

Annons

Enligt eleven pratade han med en av brukarna som ett barn, en annan brukare som bad om hjälp fick otrevliga svar medan en tredje brukare helt ignorerades.

Den anställde ska även ha tagit egna beslut gällande medicinering och inte följt de riktlinjer som finns.

Under den utredning som gjorts har det framkommit att mannen haft ett liknande beteende på en annan arbetsplats och han är i dagsläget avstängd från tjänstgöring.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons