Stoppet hävt i tågtrafiken mellan Malmö och Lund

Trafik Tågstoppet är hävt mellan Lund och Malmö. Orsaken till stoppet är att en man blivit påkörd då han befann sig i spårområdet.

Det var klockan 13.39 som tågtrafiken stoppades mellan Malmö och Lund på grund av olyckan. En man i 40-årsåldern blir påkörd av tåget vid Burlöv station. Mannen får sårskador i benet, men är vaken och talbar när polisen kommer till platsen. Mannen förs med ambulans till sjukhuset och blir samtidigt misstänkt för brott som rubriceras som olovligt beträdande av spårområde.

Först vid 15-tiden började tågen rulla igen. Följdförseningar kommer dock att kvarstå i hela södra Sverige under eftermiddagen.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas:
Burlöv, Kalmar, Alvesta, Ballingslöv, Diö, Eslöv, Emmaboda, Gemla, Hjärup, Hässleholm, Hästveda, Hovmantorp, Höör, Killeberg, Lessebo, Lund, Malmö, Nybro, Osby, Smedby, Stehag, Stångby, Sösdala, Trekanten, Triangeln, Tjörnarp, Vislanda, Växjö, Åkarp, Älmhult, Örtofta, Örsjö, Hyllie, Laholm, Barkåkra, Båstad, Dösjebro, Förslöv, Glumslöv, Gunnesbo, Helsingborg, Ramlösa, Häljarp, Kattarp, Kävlinge, Landskrona, Maria, Rydebäck, Ängelholm, Ödåkra, Nässjö, Bodafors, Lammhult, Moheda, Stockaryd, Sävsjö, Karlskrona, Bräkne-Hoby, Bromölla, Bergåsa, Kristianstad, Fjälkinge, Karlshamn, Mörrum, Ronneby, Sölvesborg, Vinslöv, Önnestad.