Annons

Tvåvägscenter nästa in i Tyringe

Sport Det är inte många platser kvar i Tyringe Hockeys trupp efter att centern Simon Morberg skrivit på ett ettårskontrakt.
Sport • Publicerad 25 juni 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Efter några veckors tystnad vad gäller nyförvärv är det nu klart att Tyringe plockar in 22-årige centern Simon Morberg som spenderade senaste säsongen i Troja Ljungby.

– Det är en storväxt tvåvägscenter som vi tror kan utveckla sitt spel här och ta en stor roll, säger Tyringes sportchef Filip Steensbjerre.

Annons

Simon Morberg, som mäter 188 centimeter och väger 82 kilo, är fostrad i Bäcken men tog tidigt steget över till Frölunda. Där spelade han i deras J18- och J20-lag och hann även med två SHL-matcher innan han testade spel i USA under två säsonger.

– Han har hunnit samlat på sig en hel del erfarenhet, och sen gjorde han sin första seniorsäsong i Troja Ljungby i fjol. Jag skulle vilja säga att det är en välskolad spelare vi får, säger Steensbjerre.

Simon Morberg har inte jättestor koll på Tyringe, men genom sin gode vän Oliver Celec har han skaffat sig lite kunskap.

– Han är jättenöjd med Tyringe, och tycker de har bra träningstider. Sen hade jag ett riktigt bra snack med coachen Jocke (Andersson), och kan jag bara leverera så kan jag ta en stor roll, säger Simon Morberg.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– En tvåvägscenter som jobbar hårt både defensivt och offensivt och som gillar att smälla på. Bra med puck och har ett bra skott. I fjol tappade jag lite av offensiven så den hoppas jag kunna hitta igen.

Kontraktet är skrivet på ett år och Simon Morberg ser Tyringe som det perfekta klubbvalet just nu.

– Jag tror det här är helt rätt steg för mig att ta för att kunna utvecklas och gå vidare i hierarkin.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons