Annons

Bondesson till juniorlandslaget

Sport Hässleholmaren får möjligheten att visa upp sig inför JVM.
Sport • Publicerad 26 juni 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Jakob Bondesson, fostrad i Tyringe. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Jakob Bondesson, fostrad i Tyringe. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Bondesson var reserv men rycker in i truppen efter en handskada på Modos Mattias Norlinder. Tävlingen i USA inleds med ett träningsläger från den 21 juli, håller på till den 5 augusti och är det första steget inför årets JVM.

– USA har två lag med i turneringen och Kanada har ett eller två, så det är väldigt bra lag, berättar Jakob Bondesson.

Annons

Under säsongen som har gått har hässleholmaren fått göra 15 SHL-matcher för Rögle och han menar själv att rutinen därifrån har hjälpt honom att ta nästa steg i sin hockeyutveckling.

– Jag har fått mer rutin av att spela på så hög nivå och jag vet att det kommer att hjälpa mig, säger han.

För att ta plats i vinterns JVM behöver Bondesson imponera rejält.

– Jag vet att det blir tufft men nu får jag min chans, säger han.

Ett annat mål för 19-åringen är att ta en ordinarie plats i Rögle. Inhoppen i SHL har medfört att Ängelholmsklubben har belönat honom med ett tvåårskontrakt.

– Jag vill ta plats i A-laget och spela seniorhockey. Vi är nio backar på kontrakt, jag tror verkligen att jag har en bra chans, säger han.

– Jag har verkligen en stor möjlighet att visa upp mig, tillägger Bondesson som fortfarande följer Tyringe så gott han kan.

– Jag tittar ofta på resultat och stats. Tyvärr har jag inte sett Tyringe på en stund, jag har inte tid att vara hemma i Tyringe så mycket under hockeysäsongen.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons