Kalle Lind, K. G. Hammar, Herman Geijer, Peter Englander, Malin Skjöld, samt Monika Björk och Eva Kaiser.
Kalle Lind.
K. G. Hammar.
Herman Geijer.
Peter Englander.
Malin Skjöld.
Monika Björk, Eva Kaiser.

De ska berätta och roa på Hovdalas berättaraftnar

Hovdala Onsdagkvällar på Hovdala slott betyder berättarafton.

Publicerad i Norra Skånes sommarbilaga 14/6 2019.

Sex intressanta personer kommer med sina berättelser. Ta med egen stol och fikakorg. Vid regn flyttar man in på logen.
Biljetter och säsongskort sälj på plats eller i slottsbutiken. Inre borggården kl. 19.

26 juni Kalle Lind
Kalle Lind pratar om sig själv och andra gubbar. Kalle Lind – diversearbetare i kulturbranschen, poddare, författare, radiomakare och samlare av udda fakta pratar om olika saker som intresserar honom. Viss tyngdpunkt ligger på folk som fanns mycket på tv när han var liten.

3 juli K. G. Hammar
K. G. Hammar – teolog och tidigare ärkebiskop i Sverige kommer hem till sin barndoms trakter Hässleholm och berättar om ”Mysteriet Dag Hammarskjöld – mystikern som blev mördad”.

10 juli Herman Geijer
Herman Geijer blev framröstad till lyssnarnas sommarvärd i P1 2015 och hans program blev omtalat som ett av årets mest intressanta. Geijer håller kurser och föreläsningar om hur man överlever katastrofer och använder zombieapokalypsen som scenario. Han har skrivit böckerna ”Zombieöverlevnad: din guide till apokalypsen” och ”Överlev katastrofen: tolv sätt att förbereda dig”.

17 juli Peter Englander
Trädgårdsdesigner, författare och programledare på Trädgårds-tv. Peter berättar med humor och värme om sitt långa och mångfacetterade trädgårdsäventyr, sin kunskap och erfarenheter som inte minst misstag har gett honom. ”Det började med en pion i Värmland och… när det slutar har jag inte en susning om, troligtvis i Italien nånstans”.

24 juli Malin Skjöld
Regissören som gjorde den uppmärksammade och kultförklarade filmen ”Plötsligt i Vinslöv” och som nu är aktuell med en film om sin mamma som var direktör på borstfabriken i Vinslöv.

31 juli Monika Björk och Eva Kaiser
Journalisterna Monika Björk och Eva Kaiser skrev boken ”Svenska hem” som den omåttligt populära tv-serien ”Fröken Frimans Krig” byggde på. Hör dem berätta om Anna Whitlock och hennes vänner och om deras kamp för rösträtt och svenska kvinnors plats i samhället.

Dagens fråga

Har du gamla glasögon hemma som du inte längre använder?

Loading ... Loading ...