Annons

Nytt handelsområde i Hässleholm påbörjas

Hässleholm Nu påbörjas byggnationen av det nya handelsområdet på Hässleholm Läreda.
Hässleholm • Publicerad 28 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Handelsområdet består av en Biltema-butik, en livsmedelsbutik samt några ytterligare aktörer, som nu ska börja bygga. TK Development har i samarbete med Hässleholms kommun arbetat med utvecklingen av fastigheten vid Stobyvägen, där tekniska kontoret låg tidigare.

TK Development har arbetat för att hitta en långsiktig ägare av handelsområdet. Det blir det familjeägda bolaget Famera Fastigheter AB, med säte i Växjö, som nu ges den möjligheten.

Annons

– Det kommer att bli ett mycket fint handelsområde med ett stort varierat utbud, som kommer att skapa nya arbetstillfällen i kommunen. Hässleholms kommun har genom sin aktiva handläggning gett oss på TK Development rätt förutsättningar för att kunna lyckas med utvecklingen av handelsområdet, säger Peter Krait, vd för TK Development i Sverige.

Farema Fastigheter ska böra bygga handelsområdet, som beräknas stå klart senhösten 2020, eller våren 2021. Tidplanen bestäms utifrån aktörernas önskemål och behov av lokaler och utrymme.

I projektet finns en mindre outnyttjad byggrätt som Famera Fastigheter håller på att utveckla.

Tekniska nämndens ordförande Torsten Nilsson (M) är nöjd och kommenterar:

– Vi är förväntansfulla på det nya handelsområdet, som utökas vid stans östra infart. Projektet har dragit ut lite på tiden men nu kan spaden sättas i marken.

Totalt omfattar handelsytan 16 000 kvadratmeter. Biltema upptar en stor del av ytan.

På tur att etablera sig sig står Willys, Jysk, Elgiganten och Nordic Wellness.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons