Annons

Romantisk hyllning till Beatles

Recension En brittisk komedi som är lätt att tycka om.
Publicerad 28 juni 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Universal
Foto: Universal

Fyra bröllop och en begravning, Notting Hill, Bridget Jones dagbok, Love Actually och About Time. Richard Curtis ligger bakom dem alla, antingen i egenskap av både manusförfattare och regissör eller endast det förstnämnda. Värt att notera är också att han även skrivit och regisserat The Boat that Rocked, filmen om ett udda gäng som drev en piratradiostation på en båt när myndigheterna inget hellre ville än att sänka både skeppet och den rockmusik som höll på att ta över världen.

Annons

I handlingens centrum finner vi Jack Malik, hårt kämpande singer/songwriter som aldrig verkar få det minsta genombrott. Det går så uselt att uppgivenheten börjat sticka upp sitt fula tryne. Inte ens managern och bästa väninnan Ellies entusiasm och lojalitet räcker längre. Och just när det ser som mörkast ut mörknar det också på ett mer bokstavligt sätt. Det varar inte i mer än tolv sekunder men ett strömavbrott över hela världen ger oväntade konsekvenser för Jack när han är på väg hem i natten på sin cykel.

Sedan gör Jack det rätta och besöker den okände John Lennon i en isolerad kuststuga. Sångaren ger honom en kram i en fin rörande scen, och tar därefter ett beslut som alla hyvens män skulle göra - för vem vill leva i en lögn? Men inte förrän han uppträtt på Wembley på en Ed Sheerankonsert.

Fakta:

Film: Yesterday

Peter Eliasson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons