Osby avslutade våren med vinst

Sport • Publicerad 30 juni 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Matilda Ståhl säkrade Osbysegern i Bor med sitt 2–0-mål. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Matilda Ståhl säkrade Osbysegern i Bor med sitt 2–0-mål. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Det tog ett tag innan Osbydamerna kom underfund med det hårda och knutiga underlaget på Rastavallen i den småländska orten Bor som är mest känd för John Ljunggren som tog guld i gång på OS 1948 i London.

– Spelet tog sig efterhand och vi skapade lite chanser i den första halvleken, säger Svensson vars lag fick retroaktiv utdelning efter paus.

Efter en straffmiss i början av den andra halvleken kom ledningsmålet till sist tio minuter in på densamma. Osbys höga press gav utdelning då en av Bors spelare skulle slå en passning bak till sin målvakt. Bollen gick i stället till Osbys Filippa Saistam som fri med målvakten kunde lägga in den. Det var för övrigt Filippas tionde mål den här säsongen.

– Vi pressade dem högt i den andra halvleken och gjorde det jobbigt för våra motståndare då vi rullade runt och skiftade sida vilket tröttade ut dem, säger Osbytränaren.

Det skulle även bli 2–0 till Osby i den 72:a minuten. På ett högerinlägg kunde Matilda Ståhl raka in bollen.

– Det var för övrigt hennes första mål i serien, något vi väntat länge på, menar Svensson.

Segersiffrorna borde ha skrivits till 3–0 då Lovisa Nordh Axelsson slog på ett kanonskott i krysset. Domaren noterade dock inte att bollen var inne då den snabbt studsade ut igen.

– Men vi vinner ändå så det spelar inte så stor roll. Vi var det bättre fotbollslaget och visade upp ett bra passningsspel trots den dåliga planen. Jag vill berömma samtliga i laget då de jobbade stenhårt. Där räknar jag även in avbytarna som samtliga fick speltid, säger Rikard Svensson vars lag nu tar en välförtjänt vila.

– Vi håller till den 25 juli då vi drar igång träningen. Det har även lagts in en träningsmatch mot Kristianstads DFF:s U19-lag innan serien startar om den 10 augusti då vi möter Waggeryd hemma.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.