Annons

Andra raka segern för HIF

Sport Onödigt spännande mot Asarum men ”Di gröne” höll undan.
Sport • Publicerad 3 juli 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Joel Wedenell i kamp med Asarums lagkapten Johan Holgersson. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Joel Wedenell i kamp med Asarums lagkapten Johan Holgersson. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Det tog inte mer än 18 minuter innan Joel Wedenell hade gett sitt Hässleholms IF ledningen borta mot Asarum. Och att målkungen Wedenell är en nyckelspelare för HIF sticker inte Tommy Hermansson under stol med.

– Han är oerhört viktig. Han är otroligt klinisk och har ledaregenskaper som inspirerar resten av laget, säger Hermansson.

Annons

När Gustaf Winroth dessutom utökade ledningen till 2–0 direkt i andra halvlek, då såg det positivt ut för HIF. Men Asarum vägrade ge sig och kom tillbaka.

– Båda lagen vill spela rakt och med fart och det blir en fysisk och tuff match, berättar Tommy Hermansson.

Ändå var det HIF som förde taktpinnen under stora delar av mittenmötet på Asarums IP.

– Vi sätter våra chanser på ett bra sätt, säger Hermansson.

Med tio minuter kvar av matchen reducerade förre Mjällbybacken Hampus Bergdahl och efter det försökte Asarum desperat få in ett kvitteringsmål.

– De får lite tryck i slutet men vi lyckas stå emot, säger Tommy Hermansson.

HIF gjorde bara två byten, när Jonathan Nilsson ersatte Tim Ströbeck och Arber Sabani gick in för Gazmend Xhemajli. Båda bytena kom vid ställningen 2–0 till HIF.

Dessutom var detta Viktor Christianssons sista match i den grönvita tröjan. Han lämnar nu HIF för holländska klubben AZ Alkmaar.

Segern mot Asarum gör att HIF klättrar till en åttondeplats i tabellen. Avståndet ned till Älmeboda/Linneryd på kvalplats, tio poäng, är längre än avståndet upp till Husqvarna FF på kvalplats, nio poäng.

Och för unge Tommy Hermansson var detta den sista av hans två matcher som tillförordnad huvudtränare för HIF. Två segrar.

Annons

Kan man snacka om ”Tommy Hermansson-effekten”?

– Haha, jag vet inte, skrattar Hermansson.

Tommy Hermansson är dock tydlig med att han inte säger nej till fler matcher som huvudtränare om chansen skulle finnas (planen är annars att han blir assisterande till hösten).

– Haha, självklart är det ett jättespännande uppdrag, säger han.

Hade du sagt ja om frågan kom?

– Om styrelsen och truppen vill ha mig så finns jag här.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons