Rönningdal utslagen i försöken

Simning S71:s Emilia Rönningdal lyckades inte ta sig vidare från försöken på 100 meter frisim, trots att hon vann sitt heat.
Sport • Publicerad 3 juli 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

S71:s Emilia Rönningdal lyckades inte ta sig vidare från försöken på 100 meter frisim, trots att hon vann sitt heat.

Rönningdal simmade på 57,65 och var överlägset i sitt heat men var ändå en knapp sekund från att ta sig vidare till semifinalen.

Även i lagkappen på 4 x 100 meter frisim deltog Rönningdal, tillsammans med Sofia Åstedt, Edith Jernstedt och Trine Forss. Svenskorna simmade på 3.50,27 och blev sjua i sitt heat, vilket räckte för att bli andrareserv till finalen. Rönningdals 57,17 var bäst i det svenska laget men räckte alltså inte heller det till final.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.