”Det är inget som jag känner igen”

Sport Att det tagits felaktiga beslut och att spelarna ska ha behandlats fel är inget som Vinslövs HK:s ordförande Stellan Grönberg känner igen. Dock så tycker han att det är tråkigt att så många lämnar laget.
Sport • Publicerad 4 juli 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Stellan Grönberg. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Stellan Grönberg. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

– Det är alltid tråkigt när spelare lämnar, men det är ett demokratiskt samhälle så alla har rätt att göra som de vill, säger Stellan Grönberg om att hela 14 spelare lämnar klubben varav tio spelade den sista seriematchen i våras.

De säger att de behandlats fel?

– Det är inget som jag känner igen, det får stå för dem.

Varför har det blivit så här att så många lämnar?

– Jag tror att det beror på att det under säsongen blev två grupperingar i truppen och att den grupperingen var starkare än vi trodde. Det är tråkigt när det tar en sån vändning.

De menar på att tränarbytet var en sak som de inte var med på?

– Jag tycker att vi haft ett bra utvärderingsarbete efter säsongen där vi pratat med samtliga och utifrån den inputen byggt vidare.

Blev ni överraskade när de meddelade sina beslut?

– Nja, det kom väl inte som en blixt från klar himmel. Man brukar ju kunna känna vibbarna. Men det är klart att det skulle vara så många kanske jag inte hade räknat med.

Kommer ni att ha två damlag även den kommande säsongen?

– Vi har haft en diskussion i styrelsen, och vi är fast beslutna att gå vidare. Ambitionen är att få ihop ett slagkraftigt lag i tvåan sen får vi se om vi kan ha två lag, säger Stellan Grönberg.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.