Annons

Spelare och tränare lämnar Vinslövs HK

Sport 14 spelare lämnar Vinslövs HK:s damlag efter en schism med styrelsen. Istället väljer tolv av dem att starta ett nytt lag i Hässleholms HF.
Sport • Publicerad 4 juli 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Therese Edmundsson (mitten) är besviken på hur hon och hennes lagkamrater blivit behandlade av styrelsen i Vinslövs HK, och därför väljer de nu att lämna föreningen och starta ett nytt lag i Hässleholms HF. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Therese Edmundsson (mitten) är besviken på hur hon och hennes lagkamrater blivit behandlade av styrelsen i Vinslövs HK, och därför väljer de nu att lämna föreningen och starta ett nytt lag i Hässleholms HF. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Vinslövs HK:s damlag har de två senaste säsongerna fått kvala sig kvar i division två, men med den nye tränaren Fredrik Olofsson (som presenterades i maj) är tanken att de ska bli ett topplag. Eller rättare sagt att det var tanken.

För 14 spelare och tränaren Fredrik Nilsson har bestämt sig för att lämna laget efter en schism med styrelsen i VHK.

Annons

– Många beslut som tagits under och efter säsongen har tagits av fel personer och på fel sätt anser vi. Sen så har de behandlat spelare och tränare på ett sätt man inte gör, säger Therese Edmundsson som var lagkapten i damlaget den gångna säsongen.

Vill du specificera vilka beslut det handlar om?

– Nej, det vill jag inte göra. Inte mer än att det är fel personer som tagit beslut och hur de behandlat oss, säger Therese som var den första att lämna klubben men då var det tänkt att hon skulle gå till IFK Kristianstad som gick upp i division ett i våras.

– Jag hade allting klart med dem, men inte skrivit på någonting. Meningen var att jag skulle spela där, men framför allt vara mentor åt spelarna där. Sen hände det en del som gjorde att så inte blev fallet.

Under våren var det fler spelare i Vinslövs damlag som kände att de fått nog, och i det läget valde de också att lämna Vinslöv. Snabbt kom alternativet om att starta ett damlag i Hässleholms HF upp, och sedan har det gått snabbt.

– Det ska bli jätteroligt att spela där, och vår ambition är att spela för att det är kul. Sen är det klart att vi vill stiga så mycket vi kan i divisionerna, säger Therese Edmundsson.

Hur var styrelsens reaktion när ni lämnade beskedet att ni skulle lämna?

– De blev nog lite chockade när jag pratade med dem för det var tänkt att jag skulle ta en tränarroll sen, men de sa bara att då hade vi inte mer att prata om. När de andra meddelade att de tänkte lämna ska de ha blivit väldigt arga.

I Hässleholms HF kommer damerna att tränas av Magnus Persson och Fredrik Nilsson – den Fredrik Nilsson som tränade damlaget i Vinslöv den gångna säsongen.

Det var väl tänkt att han (Fredrik Nilsson) skulle assistera Fredrik Olofsson i Vinslöv?

– Ja, han skulle vara ett komplement till honom men vi ville ha Fredrik (Nilsson) kvar. När de frågade spelarna utgick de bara från vad ett fåtal spelare ville, inte vad hela truppen ville. Kommunikationen har inte varit så bra där, och man behandlar inte personer så som de gjort, säger Therese Edmundsson.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons