Lars Sjögren, vd, och Carl-Johan Bauler, chefredaktör, framför Norra Skånes nya tidningshus, den tidigare Ebeneserkyrkan på Östergatan. FOTO: HANS BRYNGELSON
En omfattande anpassning av lokalerna inleds efter semestern.

Norra Skåne flyttar hem till centrum

HÄSSLEHOLM Efter 28 år flyttar Norra Skåne tillbaka verksamheten till centrum.

Nytt tidningshus blir från årsskiftet Ebenesersalen på Östergatan.
– Det är i centrum vi hör hemma, bra för hässleholmarna och ett lyft för personalen, säger tidningens chefredaktör Carl-Johan Bauler som var med även när tidningen lämnade centrum 1991.

Vd Lars Sjögren förklarar att vinsterna med flytten är flera. Inte minst för Hässleholm.
– Centrum behöver mer liv och kanske kan vi bidra till det, menar Lars Sjögren, vd för Norra Skåne och systertidningen Skånska Dagbladet.
Huvudorsaken till flytten från det stora tidningshuset på Väpnaregatan, dit Norra Skåne flyttade 1991 från det centrala tidningshuset på Vattugatan, är att man kan ge tidningen en ekonomisk vinst genom att flytta.
Med flytten har företaget möjligheter att fortsätta hyra ut lokalerna i tidningshuset på Väpnaregatan, som i dag innehåller flera mindre företag och delar av kommunens vuxenutbildning.

– Vi använder bara några få procent av lokalerna för tidningens verksamhet i dag, inflikar Lars Sjögren.
På torsdagen skrevs hyreskontraktet på mellan Norra Skåne och hyresvärden Norén Fastigheter.
Innan flytten sker ska renovering och ombyggnad göras av de speciella lokaler som Ebenesersalen är, med stor samlingssal och ”läktare” runt om salen.
Arbetet påbörjas efter sommaren och målet är att det ska vara klart för inflyttning kring årsskiftet.
– Lokalen ska anpassas till våra behov, med reception, redaktion, annonsavdelning och lokaler för möten och plats för personal att inta sina måltider, säger Lars Sjögren vidare och konstaterar att lokalen blir lika stor som den man har på Väpnaregatan, cirka 400 kvadratmeter.

Ebeneser ägs sedan december 2014 av Norén Fastigheter som då köpte den gamla baptistkyrkan av kommunen. Andreas Norén, vd för Norén Fastigheter, är mycket nöjd med att lokalen nu blir tidningshus.
– Kul att tidningen flyttar tillbaka in i centrum. Tidningens gamla centrumhus på Vattugatan kallas ännu för Norra Skånehuset. Nu blir i stället Ebeneser det nya Norra Skånehuset, säger Andreas Norén som uppskattar att det finns en stark lokaltidning på plats i Hässleholm.

Dagens fråga

Använder du reflexer?

Loading ... Loading ...