En godkänd halvlek av Vittsjö

Sport Förlust med 3–4 men en bra genomkörare inför omstarten av damallsvenskan om två veckor blev det för Vittsjö när de träningsspelade mot Hässleholms IF:s P03.
Sport • Publicerad 6 juli 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Michelle De Jongh gjorde ett av Vittsjös mål i träningsmatchen mot Hässleholms IF. Foto: Robert Rolf
Michelle De Jongh gjorde ett av Vittsjös mål i träningsmatchen mot Hässleholms IF. Foto: Robert Rolf

Efter först några veckors semester och sen träning i en dryg vecka fick Vittsjödamerna känna på lite matchtempo i en träningsmatch mot Hässleholms IF:s 16-åriga killar. Efter ledning med 2–1 i paus blev det förlust med 3–4, men det var inget som tränaren Thomas Mårtensson fäste jättestor vikt vid.

– Det var skönt att få komma igång igen. Vi har kört rätt hårt så det var många trötta kroppar i dag, säger Mårtensson som lät alla tillgängliga spelare få speltid vilket innebar att det endast var skadade CJ Bott och VM-målvakten Sabrina D’Angelo som saknades.

I första halvlek hade Vittsjö bra organisation i laget och genom mål av Alexandra Benediktsson och Michelle De Jongh ledde de med 2–1 efter 45 minuters spel. Till andra halvlek gjordes en hel del byte vilket också syntes i spelkvaliteten, bland annat ställde ett antal bolltapp i fel lägen till det.

– Klart att det blir lite rörigt, men positivt är att alla får speltid och en del spelare får prova på lite ovana positioner. Sen blir vi straffade när vi tappar boll i fel lägen, så är det men det är en bra påminnelse, säger Thomas Mårtensson som hyllade motståndarna.

– Vi mötte de här killarna tidigt i vintras och de har gått framåt oerhört. De har vuxit till sig fysiskt, och de tre killarna de hade där framme är jämförbara med den absoluta toppen i damallsvenskan så det var ett bra test för oss.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.