Osten grillas i media
Varje år dör cirka 700 000 personer på grund av antibiotikaresistenta bakterier och till år 2050 beräknas siffran ha ökat till tio miljoner.
Cypern är det EU-land som använder mest antibiotika till sina djur och är också det land där den populära grillosten haloumi tillverkas. I höst kommer WWF släppa en uppdaterad version av Köttguiden som är en konsumentguide för hållbar mat. De varnar om försiktighet när man köper varor från Cypern.
I Hässleholms butiker har det ännu inte märkts av någon plötslig förändring i efterfrågan efter att nyheten kom ut.
På Ica Maxi i Hässleholm är kylarna nästan helt utrensade på halloumi, något som talar för dess popularitet. Ovanför finns de fortfarande mindre populära alternativen kvar på hyllorna.
Gårdsmejeriet Furumossen i Grantinge tillverkar mejeriprodukter. Mjölk, fil, yoghurt men också grillost.
Men kanske är rädslorna överspelade. Professor Ulf Magnusson, institutionen för kliniska vetenskaper, SLU, som arbetar internationellt med antibiotikaresistens, tror inte att det är stor risk att det finns höga halter av antibiotikaresistenta bakterier i halloumin.
WWF granskar antibiotikaanvändningen på Cypern och det återstår att se om Köttguiden kommer med ny eller annan information till hösten.