Halloumin var nästan helt utrensad från kylen på Ica Maxi. Alternativen som får kallas ”Grillost” fanns det gott om på hyllorna. Foto: Felicia Bexell
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Jonas Olsson på Coop Extra litar på att deras inköpsorganisation följer riktlinjerna. Foto: Felicia Bexell
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Furumossens ägare Kristina Niklasson och Patrik Svensson tillverkar sin egna lokalproducerade grillost. Arkivbild

Osten grillas i media

Hässleholm Miljövänligt alternativ till kött eller fullproppad med antibiotikaresistenta bakterier? Den trendiga osten halloumi har hamnat i blåsväder efter ett uttalande från Världsnaturfonden WWF. Men kanske är faran inte så stor som det varnas om.
– Risken är liten för oss konsumenter, säger Professor Ulf Magnusson.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du varit på Gothia cup någon gång?

Loading ... Loading ...