Brand i ödehus intill Träskovägen i Hässleholms kommun. Foto: Hans Bryngelson

Brand i uthus misstänks vara anlagd

Hässleholm Ett uthus på en ödegård i Sjörröd började brinna på tisdagsmorgonen. Branden, som utbröt i en av husets väggar, misstänks vara anlagd.

Klockan tjugo över åtta på tisdag morgon inkommer ett larm om en byggnadsbrand på en ödegård i Sjörröd. På adressen finns tre fastigheter, ett boningshus, ett stall och ett uthus.

Enligt personen som ringer in brinner det i en av uthusets väggar.

– Det är en förbipasserande som är ute med hunden som ringer in och larmar om branden. Vi ser en brand i väggen när vi kommer dit och påbörjar släckningsarbetet, säger Lars Wannong, yttre befäl vid räddningstjänsten Skåne Nordost.

Inom kort kan räddningstjänsten kontrollera branden. Då har delar av uthuset brunnit ner men närliggande fastigheter är utom fara.

– Det var en rätt liten brand inledningsvis och det är tur att det larmas tidigt så att vi kan komma dit i tid, för annars hade kunnat bli en ganska rejäl brand, säger Lars Wannong.

Orsaken till branden tros vara att en okänd gärningsperson har tänt fyr på huset.

– I samband med att branden utbröt såg personen som ringde in till SOS Alarm en annan person springa från platsen. Så jag sätter branden som sannolikt anlagd, eftersom att det inte finns någon annan naturlig förklaring, säger Lars Wannong.

När branden är släckt avslutar räddningstjänsten insatsen och ärendet lämnas över till polisen. Händelsen utreds som skadegörelse genom brand.

– Det är en polissak nu, säger Lars Wannong.

Dagens fråga

Har du gått på musikskola?

Loading ... Loading ...