Svensksuccé på VM i Tjeckien

Hässleholm • Publicerad 10 juli 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

I helgen avgjordes lydnads-VM i tjeckiska Kladno. För Sverige slutade mästerskapet med stor succé. I lagtävlingen blev det guld och i den individuella tävlingen tog Michelle Holmlund guld medan Sarah Karlsson från Osby tog brons.

– Det är mitt första mästerskap som landslagsledare så det blev en fantastisk start, får man säga. Samtidigt visste jag att vi hade ett starkt lag med många bra ekipage med oss. Sen är det alltid svårt att veta hur konkurrensen är men det var roligt att det höll hela vägen, säger landslagsledaren Martha Landin, som bor i Nävlinge.

Tävlingarna började med kval fredag-lördag. Resultaten från kvalet räknades sedan in i både lagtävlingen och den individuella tävlingen.

Lagtävlingen avgjordes genom att resultaten från de tre bästa ekipagen från varje land räknades samman – och där blev det alltså svenskt guld under lördagen.

– Där kände vi att vi hade bra chanser att vara med och slåss om medaljer.

Finalen i den individuella tävlingen avgjordes sedan under söndagen. Fyra svenska förare och deras hundar fanns då med i startfältet. När de tio momenten var avklarade och de fyra domarna sagt sitt visade det sig att Sverige bärgade både guld- och bronsmedaljen.

– Jag vet inte hur länge sen det var Sverige tog ett individuellt guld sist, men det var många år sen. Det kände jag inte riktigt att jag vågade hoppas på.

Efter succé-VM:et stannade svenskarna kvar i Tjeckien till på måndagen.

– Vi firade med middag och lite bubbel.

Robert Rosén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.