Tre bilar stacks i brand på Norra Skånes parkeringsplats.

Bilbränder på Väpnaregatan misstänks vara anlagda

HÄSSLEHOLM Under natten till onsdag brändes tre bilar på Norra Skånehusets parkering i Hässleholm.

Larmet inkom strax innan klockan ett på natten mellan tisdag och onsdag.

Enligt larmet stod två personbilar i lågor på Norra Skånehusets parkering på Väpnaregatan i Hässleholm.

Räddningstjänst och en polispatrull beordras till platsen. När de anländer på parkeringen står tre bilar i brand.

– De båda bilarna var övertända när vi anlände till platsen. Branden hade spridit sig till en tredje bil som stod parkerad nära intill, säger Jan-Olov Fröjdh, styrkeledare vid räddningstjänsten i Hässleholm.

Bränderna, som misstänks vara anlagda, var helt släckta klockan 01 30.

De utbrända bilarna disponeras av Norra Skåne och ärendet undersöks nu av polisen, som har upprättat en anmälan om grov skadegörelse genom brand.

– Det är en eller flera okända gärningspersoner som har orsakat bränderna på de tre bilarna, säger Veronica Gustafsson, kommunpolis i Hässleholm.

Polisen kunde inte säkra några bevismaterial av den brottsplatsundersökning som genomfördes på platsen.

– Parkeringen har ett bra läge utan insyn. Det är en skyddad plats och därmed är det svårt att bli upptäckt när man gör något sånt här, säger Veronica Gustafsson.

På sistone har bilbränder härjat på flera håll i landet, såväl regionalt som nationellt. Under natten till onsdag brändes, förutom i Hässleholm, bilar i Lund, Halmstad och Svalöv.

– Jag vet inte om det är någon form av frustrationsgrej att man ger sig på bilar på det här sättet. Men det verkar ha blivit en våg av den här typen av brott på sistone, det kanske är någon ”hype” kring det, säger Veronica Gustafsson.

Om det finns någon koppling mellan de många bilbränderna kan polisen inte uttala sig om. Men enligt Veronica Gustafsson står det klart att polisen arbetar med frågan.

– När det är en våg av brott på det här sättet samarbetar polismyndigheten regionalt men det ligger inte på kommunalnivå, så jag vet inte vad som har gjorts där, säger Veronica Gustafsson.

 

 

 

Dagens fråga

Tror du att Storbritannien lämnar EU sista oktober?

Loading ... Loading ...