Annons

Hermann kör Skåne runt – på elrullstol

Hässleholm • Publicerad 11 juli 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Hermann Meienhofer i Vittsjö inför att han ska åka Skåne runt med sin elrullstol den 10 juli 
Foto: Robert Rosén
Hermann Meienhofer i Vittsjö inför att han ska åka Skåne runt med sin elrullstol den 10 juli Foto: Robert Rosén

I augusti 2012 begav sig Hermann Meienhofer, 84, ut på de skånska vägarna med målet att köra Skåne runt med sin elrullstol. Resan tog då slut i Ystad, där hans rullstol gav upp.

Annons

Årets resa kommer först gå ner till Höör, varifrån han tar tåget hem och sover. Dagen efter tar han tåget ner igen och fortsätter från Höör. Övriga delsträckor är inplanerade till Ystad, Simrishamn, Åhus, Lönsboda och Killeberg.

Sjukdomen spinal stenos gjorde att Hermann blev rullstolsbunden 2011 och redan året efter gav han alltså sig ut på vägarna.

Elrullstolen har en maxhastighet på 15 kilometer i timmen och 84-åringen kommer att färdas längs cykelvägar eller vid vägkanten. Inför färden har han förstärkt rullstolen med ett nytt batteri, som gör att han kan köra sju-åtta mil innan laddning istället för de normala fem.

Annons

Förhoppningen är att den sista sträcken, den mellan Killeberg och Vittsjö, ska köras kommande måndag.

Robert Rosén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons