Klassiskt svenskt sommarväder till helgen. Foto: Arkiv.

Klassiskt växlande sommarväder med lättare skurar

VÄDER Torsdagen bjuder på lite mer sol men under fredag drar molnen in över västra och sydöstra delen av Skåne. Helgen ser ut att bjuda på klassiskt sommarväder vilket dessvärre inte innebär strandhetta och gassande bastuhimmel.

Lägre temperaturer och mindre skurar ser ut hålla i sig fram till och med nästa vecka. På måndag fortsätter vädret i samma spår med växlande molnighet och en temperatur på cirka 20 grader.

– Det blir klassiskt sommarväder med svala sommartemperaturer och växlande molnighet med risk för lättare skurar, säger Jon Jörpland, meteorolog vid SMHI.

För den som inte vill bada utan sol kan passa på att gå på museum då det faktiskt är högsäsong för denna typ av aktivitet. Och den som inte skräms av regnskurar kan gå på diverse konserter runtom i hela Skåne varje dag och njuta av den uppfriskande sommarbrisen.

– På tisdag är det fortsatt svaga vindar och varierande väder, säger Jörpland.

Det ser även ut vara molnigt på onsdag i större delen av Skåne.

Prognosen är dock mer osäker från och med torsdag nästa vecka och det kan innebära att vädret vänder och blir något kallare eller varmare. I dagsläget ser det inte ut som att den riktiga sommarvärmen kommer att återvända men låt dig inte skrämmas av osäkerheten.

En picknick ute i parken är fortfarande helt möjligt och väldigt trevligt ute i det gröna.