Annons

Krasch sabbade för Pontus

Sport Besvikelse på sprint-SM för Sösdala MK:s Jönsson.
Sport • Publicerad 11 juli 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Pontus Jönssons sprint-SM blev inte alls som han hade hoppats på. Nu blickar han framåt. Foto: Tove Gustafsson/Husqvarna
Pontus Jönssons sprint-SM blev inte alls som han hade hoppats på. Nu blickar han framåt. Foto: Tove Gustafsson/Husqvarna

Pontus Jönsson var en av förhandsfavoriterna när Varbergs MK arrangerade SM i sprintcross. Jönsson lyckades utan problem bli en av de 16 som fick köra final men väl där gick det sämre.

– Det gick bra fram till finalen men det är ju där jag vill att det skall gå bra, suckar han.

Annons

Redan i starten av finalracet blev Jönsson och en annan förare påkörd och båda föll omkull.

– Det är en svårt startkurva i Varberg, det har det alltid varit. Sedan hade vi ändå fina förhållanden, 20 grader och sol, säger han.

I kurvan blev det trångt och Jönsson lyckades inte komma undan.

– Några på utsidan fick sladd och kasade in i mig, säger Pontus Jönsson.

Trots fallet tog Jönsson sig upp på benen igen och han fullföljde dessutom loppet.

– Jag fick bara lite skrapsår och blev lite mörbultad, jag slog i skallen och blev lite snurrig, säger han och fortsätter:

– Ändå fortsatte jag, jag vet inte riktigt varför. Jag kunde bara skitit i det.

Pontus Jönsson lyckades inte köra på sin normala kapacitet efter olyckan i starten och han var oavsett hopplöst efter. Till slut blev Jönsson 14:e av 16 startande i finalen, 38 sekunder bakom slutsegraren Anton Gole från Vissefjärda CK. Jönsson var den föraren med åttonde snabbaste bästa varv.

Tur i oturen är ändå att varken Pontus Jönsson eller motorcykeln drog på sig några allvarligare skador.

– Den blev lite skadad i plasten men det är sådant som är lätt att bara byta ut, säger han.

Annons

Sösdalaföraren satsar nu i stället på nästa tävling som inte är förrän om en månad. Då skall han resa upp till Årsunda för att delta i SM-deltävlingen som äger rum där den 10–11 augusti.

– Det blir lite paus innan och det är nog bra. Det känns ändå okej, nu ser jag fram emot Årsunda, säger Jönsson och tillägger:

– Det är en tuff sandbana där så det gäller att träna på inför det.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons