Ödehus brann ner till grunden

vesljunga Ett gammalt hus stod i brand under natten till torsdagen i Vesljunga. När ägaren anlände till huset på morgonen hade hela huset brunnit ner till grunden.
Osby • Publicerad 11 juli 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Räddningstjänsten larmades på torsdagsmorgonen av en man som berättade att ett hus som mannen ägde hade totalförstörts i en brann under natten.

Ägaren hade kommit till det gamla huset klockan åtta på morgonen och upptäckt att det inte fanns något hus kvar. Huset som ligger en bit ifrån mannens bostad ska ha brunnit hela natten utan att någon lagt märke till det.

Elden spred sig inte till varken gräset, skogen eller ett litet skjul som fanns precis bakom huset. När räddningstjänsten anlände till platsen på morgonen återstod bara att hålla ett vakande öga på det nerbrunna huset, en uppgift som ägaren själv skötte under torsdagsmorgonen.

Enligt Janne Persson på räddningstjänsten har branden troligtvis startat efter att en blixt slagit ner.

Jacob RuderstamSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.