Annons

Osbys Clara är trea i Sverige

Sport • Publicerad 11 juli 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Clara Johansson var strålande glad efter att ha knipit bronsmedaljen på 100 meter frisim vid Sum-sim-finalerna i Norrköping. Foto: Lars Nordh
Clara Johansson var strålande glad efter att ha knipit bronsmedaljen på 100 meter frisim vid Sum-sim-finalerna i Norrköping. Foto: Lars Nordh

På förhand hade Clara Johansson en liten medaljchans på 100 meter frisim i klassen flickor 14 år och yngre, men att hon skulle göra det var långt ifrån säkert. På torsdagsförmiddagens kval hade hon femte bästa tid, men det var hon inte nöjd med.

– Nej, hon var inte alls nöjd med det. Hon sa att det fanns några saker som kunde bli bättre, säger tränaren Lars Nordh som haft svårt att se i vilken frisimsform Clara var i.

Annons

– Ja hon har varit lite svår att läsa av där, men nu slog hon verkligen till.

I finalen låg Clara fyra vid vändningen, men hon visade sig vara stark de sista 50 meterna. När hon satte handen i kaklet med tiden 1.00,46 var hon bara elva hundradelar från en silvermedalj, dock hade en rejält långt upp till vinnande Sofia Abrahamsson, Uddevalla, som bara var fyra tiondelar från att slå Sarah Sjöströms svenska rekord i klassen.

– Clara slår sitt pers med nästan en halvsekund så hon gör det jätte bra. Och att vi som är en liten klubb kan ta en medalj på Sum-sim är jättestort, dessutom på 100 fritt som är den distans som kanske flest vill lyckas på, säger Lars Nordh.

Att S71:s Emilia Rönningdal skulle ta en medalj var däremot föga överraskande.

På 200 meter medley knep hon bronset. Däremot hamnade hon precis utanför prispallen på 100 meter frisim.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons