Sprintklasser fick strykas

ORIENTERING Det har varit ömsom vin och ömsom vatten för de fyra orienterarna från Hässleholms OK som är med på veteran-VM i Lettland.
Sport • Publicerad 11 juli 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Det har varit ömsom vin och ömsom vatten för de fyra orienterarna från Hässleholms OK som är med på veteran-VM i Lettland.

I helgens sprintkval gick det riktigt riktigt bra för Sven-Inge Svensson, men finalen, som avgjordes i de gamla delarna av Riga, blev inte som han och många andra tänkt sig. En fastighetsägare glömde att öppna en port som löparna skulle kunna springa genom vilket resulterade i att alla klasser där porten kunde användas fick strykas.

I onsdagens medeldistans gick det bäst för Ann-Charlotte Jensen i D75 där hon slutade på en mycket fin åttondeplats, medan Helena Kristiansson blev 29:a i D50. För Sven-Inge Svensson slutade det med en andraplats i B-finalen och det gav honom en plats i långdistansens A-final där han siktar på en plats bland de tio bästa.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.