Annons

Staten rekryterar många till nya ungdomshemmet

Hässleholm Byggnaderna till Statens institutionsstyrelses (SiS) nya ungdomshem vid T4- skolan är nu nästan klara. Det skapar många nya jobb och nu söker SiS 25 behandlingsassistenter.
Hässleholm • Publicerad 11 juli 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Flera olika typer av personal ska tillsättas. Behandlingsassistenter, kökspersonal, lärare, psykologer och mellanchefer är några.

Behovet av behandlingsassistenter är störst.

Annons

Institutionschef Sverker Göransson har i en intervju i vintras sagt till tidningen att det behövs cirka 60 behandlingsassistenter.

Ungdomshemmet i Hässleholm har i dag nio platser och fyra öppna platser. De nio platser som finns på SiS ungdomshem i Perstorp avvecklas och flyttas till Hässleholm.

Ungdomshemmet går från 55 till 144 anställda och rekryteringen av behandlingsassistenter och lärare har pågått i flera månader redan.

SiS expanderar på flera platser i Sverige varav utbyggnaden i Hässleholm är den enskilt största satsningen.

SiS ansvarar för individuellt anpassad vård för ungdomar och vuxna med missbruk samt verkställer sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen.

Behandlingen syftar till att vända liv som präglas av utanförskap, missbruk och psykosociala problem.

SiS spelar en avgörande roll i vårdkedjan.

På platsbanken på nätet skriver SiS att arbetslivet som behandlingsassistent blir en resa i personlig utveckling i vardagen och en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan.

Arbetet omfattar flera funktioner som direkt behandlingsarbete, deltagande i programverksamhet, nätverkskontakter, dokumentation och utvecklingsarbete.

För att primärt komma till anställningsintervju ska man ha minst tvåårig eftergymnasial utbildning från folkhögskola med inriktning på behandlings- och socialpedagogiskt arbete, eller högskoleutbildning med likvärdig inriktning.

Annons

Tjänsterna som utlyses är heltidstjänster och ska tillsättas med start i mars 2021.

Ungdomarna som behandlas är mellan 12 och 16 år. Efterfrågan på platser har ökat de senaste åren.

Flyktingvågen 2015 är en bärande orsak samt att det finns för få platser sett till den ökande befolkningen.

bild 1/2
Det går bra för cirka 40 procent av de som varit hos SiS.
Hälften av platserna på ungdomshemmet ska vara låsta.                                   Foto: Stefan Olofson
Det går bra för cirka 40 procent av de som varit hos SiS.
Hälften av platserna på ungdomshemmet ska vara låsta.                                   Foto: Stefan Olofson
Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons