Stor dieselstöld i Tormestorp

Tormestorp. Åkeriet Bulk Johansson i Sandåkra, nära Tormestorp, har de senaste veckorna haft återkommande besök av dieseltjuvar.

På bara fjorton dagar har tjuvarna dykt upp på transportfirman fyra gånger. De senaste dagarna har de varit där vid två tillfällen.
– Det är jäkligt tråkigt när man inte får ha sina grejer i fred, säger transportfirmans ägare Fredrik Johansson.

Natten mellan söndag och måndag lyckades tjuvarna slangade 500 liter diesel från fem av de totalt arton ekipagen som står parkerade i fordonsparken – med en totalkostnad på 8 000 kronor.
– Det blir ju en stor kostnad för verksamheten och det är inte lönt att ta det på försäkringen eftersom att självrisken är så pass hög så att det kostar mer än vad det som stals kostar, säger Fredrik Johansson.

När tjuvarna var på återbesök under natten mellan onsdag och torsdag låg en av transportfirmans anställda och sov i ett av fordonen. Han vaknar till när han hör att det befinner sig någon på platsen.
– När han hör dem tillkallar han hjälp och sitter kvar i fordonet, och det gjorde han väl rätt i för man vet ju inte vad det är för personer, om de kanske har vapen på sig, säger Fredrik Johansson.
Men när polispatrullen och andra från personalen kommer fram till platsen har gärningspersonerna redan tagit sig därifrån i bil, med diesel från en av lastbilarna.

Polisen har i nuläget inga misstänkta gärningspersoner i ärendet. Man har inte kunnat hitta något bevismaterial på platsen och det saknas videoövervakning.
Men man utesluter inte att det finns en koppling mellan de många stölderna.
– Man kan tänka sig att det finns en koppling, det är inte omöjligt alls, säger Eva-Lotta Hermansson Troedsson, presstalesperson hos polisen.

Dagens fråga

Tror du att Storbritannien lämnar EU sista oktober?

Loading ... Loading ...