JEM-brons för Petersson

Sport • Publicerad 12 juli 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Wictor Petersson firar sitt brons i kula vid U23-EM i friidrott i Gävle. Han avslutade sin juniortid med att ta sin tredje medalj.FOTO: TT
Wictor Petersson firar sitt brons i kula vid U23-EM i friidrott i Gävle. Han avslutade sin juniortid med att ta sin tredje medalj.FOTO: TT

Wictor Petersson, som började tävla för Hässleholms AIS men som numera representerar Malmö AI, har under flera år varit en av Sverige mest lovande kulstötare.

I år har han även slagit igenom som senior då han sprängde 20-metersvallen. Som bäst har det blivit 20,70 vid en tävling i USA som också gjorde att han blev klar för VM i Qatar.

I det pågående U23-EM i Gävle räknades han som ett av de största medaljhoppen. Och Wictor visade att han pallade trycket med sin tredjeplats även om han inte är så nöjd med resultatet 19.53.

– Jag hade hoppats på lite längre men det är ändå placeringarna som räknas, säger Wictor till friidrott.se.

– Det blev en väldigt jämn tävling och det var kanske lite förvånande. Bukowiecki imponerade med att vinna på 21.51, det är riktigt bra, säger Wictor som hade tre man inom 34 centimeter bakom sig.

Peterssons serie i Gävle var 19.12–19.41–ogiltigt–19.53–18.28–18.96. Konrad Bukowiecki, Polen, vann med 21,51 medan Leonardo Fabbri, Italien kom tvåa på 20.50.

Norges Marcus Thomsen blev fyra på 19.41.

Wictor har nu tre medaljer i kula från junior- och ungdomsmästerskap – brons i ungdoms-VM 2015, silver i U20-VM och nu brons i U23-EM.

– Nu blir det inga fler juniormedaljer. Det får bli en seniormedalj nästa gång, avslutar Wictor.

Medaljen var Sveriges andra i detta mästerskap, den första var Henrik Larssons 100-metersguld några timmar tidigare.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.