Knivman begärs häktad för mordförsök

Klagstorp 51-åringen som misstänks för måndagens våldsamma knivdåd mitt i Klagstorp begärs nu häktad.
Söderslätt • Publicerad 12 juli 2019 • Uppdaterad 30 november 2021

Det var natten mot tisdagen strax efter midnatt som en kvinna i 40-årsåldern knivskars allvarligt och två tonårspojkar, 15 och 18 år, skadades lindrigt vid ett knivdrama i Klagstorp utanför Trelleborg.

– Han nekar fortfarande och i nuläget går jag inte ut med ytterligare information, säger Lina Victor, åklagare vid Södra Skånes åklagarkammare, som lämnat in häktningsframställan.

– Vi började direkt att jobba med att hitta den misstänkta gärningspersonen, som hade lämnat platsen. Det var ett intensivt sökande under en kortare tid innan vi fick tag i honom, sa Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral till Skånska Dagbladet efter gripandet den aktuella natten.

Polisen som var på plats klockan 0.18 genomförde omgående en teknisk undersökning av brottsplatsen och flera förhör hölls under tisdagsnatten. Enligt polisen ska det ha varit rörigt på platsen med händelser på olika ställen, allt har inte skett på exakt samma ställe.

Region Skånes presstjänst uppger på fredagen att de inte går ut med uppgifter om den allvarligt skadade kvinnans tillstånd, men att hon åsamkats allvarliga skador står klart.

Pernilla Nielsen NegrénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.