Knivman begärs häktad för mordförsök

Klagstorp 51-åringen som misstänks för måndagens våldsamma knivdåd mitt i Klagstorp begärs nu häktad.

Det var natten mot tisdagen strax efter midnatt som en kvinna i 40-årsåldern knivskars allvarligt och två tonårspojkar, 15 och 18 år, skadades lindrigt vid ett knivdrama i Klagstorp utanför Trelleborg.
En 51-årig man med adress i Anderslöv greps ungefär en timme efter händelsen och anhölls redan klockan 10 på tisdagen av åklagare.
Mannen som nu begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för två försök till mord samt ett fall av grov misshandel nekade till brott under tisdagen då han förhördes av polis.

– Han nekar fortfarande och i nuläget går jag inte ut med ytterligare information, säger Lina Victor, åklagare vid Södra Skånes åklagarkammare, som lämnat in häktningsframställan.
Om mannen och offren har någon relation liksom om mannen är känd av polisen sedan tidigare är inte heller uppgifter som Lina Victor vill gå ut med inför häktningsförhandlingarna som hålls klockan 13 idag i Ystad tingsrätt.

– Vi började direkt att jobba med att hitta den misstänkta gärningspersonen, som hade lämnat platsen. Det var ett intensivt sökande under en kortare tid innan vi fick tag i honom, sa Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral till Skånska Dagbladet efter gripandet den aktuella natten.

Polisen som var på plats klockan 0.18 genomförde omgående en teknisk undersökning av brottsplatsen och flera förhör hölls under tisdagsnatten. Enligt polisen ska det ha varit rörigt på platsen med händelser på olika ställen, allt har inte skett på exakt samma ställe.

Region Skånes presstjänst uppger på fredagen att de inte går ut med uppgifter om den allvarligt skadade kvinnans tillstånd, men att hon åsamkats allvarliga skador står klart.
De två pojkarna skadades lindrigt och en av dem kunde enligt polisen lämna sjukhuset redan på tisdagens förmiddag.