Müsli återkallas – kan vara hälsofarlig

Inrikes Lantmännen Cerealia återkallar AXA Gold Fruit Müsli 750 g från marknaden på grund av allergiframkallande ingrediens.
Publicerad 12 juli 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Produkten kan innehålla hasselnötter, vilket inte deklareras på förpackningen. Lantmännen Cerealia skriver i ett pressmeddelande att det kan utgöra hälsofara för personer som är allergiska mot hasselnötter att konsumera produkten.

Återkallelsen gäller enbart förpackningar med bäst före-datum 04.03.2020.

Försäljningen av den aktuella mûslin är stoppad hos alla återförsäljare. Den som har köpt produkten och vill reklamera den kan vända sig till butiken där  köpet  gjordes eller  kontakta Lantmännen Ceralias konsumentkontakt.

Christer CederlundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.