Annons

Peter Crouch lägger av

Fotboll Han har lirat i Tottenham, Liverpool och IFK Hässleholm. Nu avslutar den förre engelske landslagsspelaren Peter Crouch karriären.
Sport • Publicerad 12 juli 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
INFO=Peter Crouch, IFK Hässleholm
INFO=Peter Crouch, IFK Hässleholm

Peter Crouch var bara 19 år när han fick chansen att spela division 2-fotboll i IFK Hässleholm. Den över två meter långe anfallaren lånades in från Tottenham Hotspurs akademi som del i ett avtal med "Spurs" om IFK-talangen Jon Jönsson, som gick i andra riktningen.

Crouch gjorde inget större avtryck i Hässleholm under det halvåret han spelade i IFK och återvände till London när låneavtalet var över.

Annons

Fem år senare, efter ett antal flyttar, skrev han på för Liverpool och karriären satte fart på allvar med VM-spel 2006 för England, under Sven-Göran Erikssons ledning, som en av höjdpunkterna.

Efter Liverpool har 38-åringen representerat  Tottenham, Portsmouth, Stoke (från 2011-2019) och Burnley. Det sistnämnda laget blev den sista klubbadressen för Crouch, som vid lunchtid via Twitter berättade att han avslutar karriären.

Christer CederlundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons