Annons

Andraplats för Nilsson i Falkenberg

Sport Fin tävling för Glimmingesonen.
Sport • Publicerad 15 juli 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Eric Nilsson (till vänster) från Glimminge blev tvåa på Västkustloppet i Falkenberg. Foto: Privat
Eric Nilsson (till vänster) från Glimminge blev tvåa på Västkustloppet i Falkenberg. Foto: Privat

Eric Nilsson från Glimminge utanför Broby kom till Falkenbergs Motorbana för att delta i Citroën DS3 Cup-klassen på Västkustloppet. Helgens race var dock inte en deltävling i det danska mästerskapet DS3 Cup där Nilsson kör till vardags, utan en extratävling för honom.

Sammanlagt över 200 startande var på plats i Falkenberg för Västkustloppet och i Nilssons klass deltog nio förare. I det första loppet blev Eric Nilsson tvåa efter hemmaföraren Erik Bertilsson. Elliot Sjögren blev trea.

Annons

I andra loppet gick det något sämre för Nilsson som fick nöja sig med en fjärdeplats efter en jämn kamp. Bertilsson tog återigen hem viktorian i ensamt majestät innan det blev jämnare i kampen om platserna bakom.

Norrmannen Kristian Moe Sætheren drog där det längsta strået och Isac Aronsson blev trea, precis framför Nilsson.

Nu väntar en liten sommarvila för Eric Nilsson innan nästa deltävling i danska DS3 Cup. Den körs helgen 17–18 augusti i just Falkenberg.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons